Jouw paard goed
in zijn vel

Geen symptoombestrijding maar diepgaande

behandeling voor blijvend meer gezondheid

Je paard kwakkelt

Hij is niet doodziek, maar echt lekker in zijn vel zit hij ook niet. Soms een hoestje, soms wat slechte mest, hij komt net niet lekker door de verharing…
Niet gelijk rede voor een dierenarts, maar je hebt wel het gevoel dat het ‘de verkeerde kant’ op gaat.

Hij heeft altijd wat!

Heb je probleem X opgelost, dan komt probleem Y ineens opzetten. De mok is weg en hij begint te hoesten. Eindelijk heb je de rotstraal onder controle en nu begint hij ineens te schuren. Of de stalbenen zijn verdwenen, maar nu is hij ineens zo stijf…

Je ziet dat er wat mis gaat.

Maar je kan er je vinger niet op leggen wat precies de oorzaak is. Klopt je voer niet? Heeft je paard teveel stress? Of is er toch iets anders aan de hand? Je wilt bijsturen voor het erger wordt, maar weet niet hoe.

Je paard loopt niet lekker.

Hij is de laatste tijd behoorlijk stijf en het duurt lang voordat hij een beetje op gang is.
Hij is niet te motiveren en lijkt wat futloos.
Mensen om je heen noemen hem lui, maar jij kent je paard en neemt hem serieus.

Hij is al een poosje zichzelf niet

Hij wordt steeds zuurder, zowel naar andere paarden als naar jou. Hij hapt soms zelfs, kan boos uit de hoek komen of zondert zich meer af.
Je weet dat hij dit niet zomaar doet en dat hij je wat probeert duidelijk te maken, maar kunt niet helder krijgen wat.

Je paard heeft een chronische klacht

Je hebt inmiddels al flink wat gedaan en het is ook wel verbeterd. Maar je gunt je paard een zo gezond mogelijk leven, ookal is volledig herstel misschien geen optie meer. Hoe minder last hij heeft, hoe langer jullie nog van elkaar kunnen genieten.

Gaat dit over jou en jouw paard?

Dan is er een grote kans dat zijn of haar systeem overbelast is.
Dit zorgt voor veel problemen in het dagelijks leven, vermindert het welzijn van je paard
en gaat vaak langzaam van kwaad tot erger.
Dit gaat helaas niet vanzelf over… maar ik help jou en je paard heel graag om dit op te lossen.

Wat is er toch aan de hand?

Je voelt dat er iets niet in orde is. Je paard valt van het ene kwaaltje in het andere en heeft vaak last van meerdere dingen naast elkaar. De rotstraal of dunne mest die eerst vrij vlot op te lossen was met een korte behandeling,
komt nu steeds vaker terug en houdt steeds langer aan. Vorig jaar was een eczeemdeken nog afdoende om het schuren te beperken, nu krabt je paard ook ineens zijn hoofd en benen open. En dat niet alleen, maar naast het probleem dat je al kende beginnen er nu ook andere dingen op te spelen…
Je hebt inmiddels een heel protocol van supplementen en smeerseltjes die je inzet, maar het voelt een beetje als dweilen met de kraan open.
Alles bij elkaar begin je je zorgen te maken – en eerlijk gezegd begin je het ook wel belastend te vinden om dagelijks naar stal te moeten of je staleigenaar te vragen wéér een nieuw poedertje aan het eten toe te voegen.

Wat ga je doen?

Ik ben niet graag de brenger van slecht nieuws, maar helaas kan ik je vertellen dat dit niet vanzelf over gaat.
Steeds de losse klachten behandelen is niet afdoende; er moet op een dieper niveau gekeken worden wat er aan de hand is.

Op dit punt heb je eigenlijk twee keuzes:
je kunt je gaan inlezen en nog wat langer experimenteren met kruiden, supplementen, middeltjes voor de stralen, of het zoveelste zalfje.
Of je haalt er nu een professional bij die echt de diepte induikt en met jou samen gaat werken aan de diepere oorzaken.
In sommige gevallen lost het eerste de klachten nog op, zeker als je er op tijd bij bent en breder kijkt dan het zichtbare probleem. Maar in de praktijk blijkt dat het vaker niet voldoende werkt en de situatie uiteindelijk van kwaad tot erger gaat.

Hoe kan ik je hierbij helpen?

Bij veel, héél veel paarden is het totale systeem overbelast. Er zijn téveel factoren in hun leven geweest die hun pannetje hebben gevuld: abrupt afspenen, verhuizingen, een voerbeleid dat nét niet bij dit paard past, teveel prikkels uit de omgeving, medicatie, ontwormingsmiddelen, vaccinaties… Het lichaam van onze paarden krijgt heel wat te verduren.
Een deel hiervan kunnen ze wel opvangen, maar gaandeweg wordt de belasting simpelweg te groot. Het lichaam kan het dan niet meer oplossen en er ontstaan huidproblemen, spijsverteringsproblemen, hoefproblemen, of andere klachten.

De standaard aanpak is om het symptoom te bestrijden. Je zet in op de klacht die zichtbaar wordt, door bijvoorbeeld te smeren tegen mok of een supplement te geven om de mest steviger te maken of je paard makkelijker door zijn vacht te laten komen in het voorjaar. Hiermee los je het onderliggende probleem echter niet op. Je ziet dan ook vaak dat de klachten terugkomen als je stopt met het middel dat je inzet. Als je stopt met wat je gedaan hebt en de klacht komt terug, dan heb je de oorzaak niet weggenomen en is er dus meer nodig.

Daarvoor ben ik er: mijn behandeling werken we aan het opruimen van alle rommel die doorheen de jaren is ontstaan. Stap voor stap schonen we het systeem van je paard op, zodat het zijn veerkracht terugkrijgt. Je paard komt beter in zijn vel te zitten en is weerbaarder tegen nieuwe belastingen op het systeem (denk aan stressvolle situaties op stal, wisselingen in het ruwvoer, noodzakelijke medicatie, etc). Je kunt deze belastingen nooit volledig voorkomen, maar je kunt je paard wel helpen er zo goed mogelijk mee om te kunnen gaan!

Laat mij je helpen

Ik heb een missie: een beter leven voor zoveel mogelijk paarden. Ik wil het welzijn van álle paarden verhogen en eraan bijdragen dat paarden écht gezien gaan worden. Om wat ze zijn en wie ze zijn, niet om wat ze voor mensen zijn of kunnen betekenen.
Dat doe ik 1 paard tegelijk: door jou te helpen je paard weer in zijn kracht te zetten.

Ik kom ongelooflijk veel paarden tegen met een overbelast systeem, en help hen om stukje bij beetje die overbelasting op te ruimen. Ik maak hierbij gebruik van klassieke homeopathie en vul deze behandeling aan met adviezen op het gebied van huisvesting, voeding en training.
Van mij krijg je geen quick fix, maar een diepgaand traject waarin we op zoek gaan naar de onderliggende oorzaken en die aanpakken.

Ik werk altijd met respect voor de situatie waarin jij zit en met begrip voor wat er mogelijk is.
Ik begrijp dat je niet op alle facetten in het leven van je paard invloed kunt uitoefenen. Daarom kijk ik met je mee wat er wél mogelijk is. Dit doe ik op basis van een all-inclusive formule: je betaalt niet voor losse consulten, maar ontvangt volledige ondersteuning: consulten, homeopathische middelen, incheckmomenten, en appjes of mails tussendoor voor praktische én emotionele ondersteuning.

Voor wie is dit geschikt?

Een behandeltraject is geschikt voor paardenliefhebbers die verder willen kijken
en op zoek zijn naar een diepgaande, duurzame aanpak.

 

Herken je één of meerdere van de volgende problemen?

Je hebt een kast vol supplementen en smeersels staan. Een poedertje voor gewrichten, een kruidenmix om de darmen wat te ondersteunen, siroop voor de luchtwegen, shampoo en olie tegen de jeuk…
Je bent behoorlijk druk met de zorg voor je paard. Hij moet elke dag zijn supplementen hebben, huid en/of hoeven moeten behandeld worden en je wilt hier ook je pensionhouder of stalgenoten niet steeds mee belasten. Tijd voor plezier met je paard is er nauwelijks meer.
Je paard staat niet op omvallen, maar als je eerlijk terugkijkt heeft hij wel een stuk meer problemen dan een paar jaar geleden. Je maakt je best wat zorgen daarover; wat als dit zo door gaat, hoe staat hij er dan over een paar jaar bij?
Je investeert behoorlijk wat in kennis over training en biomechanica, maar je paard verbetert niet echt in zijn lijf. Je wilt hem niet kreupel noemen, maar echt soepeltjes is hij ook niet… en de bespiering is ook niet hoe je het graag zou zien.
Je bent niet zo blij met de staat van je bankrekening. Je investeert met liefde in supplementen of een behandeling voor je paard, maar het lijkt alleen maar meer te worden, in plaats van minder. En ondertussen kun je je de laatste keer dat je lekker bent wezen shoppen – voor jezelf welteverstaan – al niet meer herinneren.

Kortom, het gaat niet helemaal lekker.
Je paard blijft tobben met bepaalde klachten, of er komen zelfs steeds meer dingen bij.
Je begint je plezier erin een beetje te verliezen, want de zorg voor je paard vraagt wel erg veel van je tijd, energie, en financiële middelen. Je bent al langere tijd op zoek naar een oplossing en hebt al veel geprobeerd,
maar je voelt dat er ‘in de diepte’ iets speelt wat aangepakt moet worden.

Als je stopt met wat je deed om de klachten bij je paard weg te nemen,
en de klachten komen terug, dan heb je dus de oorzaak niet weggenomen.

Er is echt hoop!

Zinkt de moed je in de schoenen als je dit allemaal leest? Dat hoeft niet.
Er is namelijk ontzettend veel verbetering mogelijk als je wél ingrijpt.
Ik deel graag wat succesverhalen met je.

Van de één op de andere dag was Megan ziek. Ze liep niet goed en keek wazig uit haar ogen.
Na een bezoek van de dierenarts en een bloedtest kwam de diagnose: PPID.

Door meerderen medische problemen die ik ondervond met mijn Friese merrie, zoals gevoeligheid voor mok en mijt met als gevolg een einschuss, doffe vacht, snel koliek en het idee te hebben dat zij niet lekker in haar vel zat, ben ik opzoek gegaan naar hoe ik zo natuurlijk mogelijk mijn paard kon helpen.
Maar het meest waardevolle is Francis’ persoonlijke begeleiding in het behandeltraject van mijn paard, die regulier gediagnosticeerd werd met Astma en alternatief KPU bleek te hebben.

Wees er op tijd bij!

Tijdens het lezen van deze pagina, realiseer je je misschien dat er eigenlijk nog meer aan de hand is bij je paard dan alleen het probleem waarvoor je op deze pagina kwam. Misschien heeft je paard toch wel wat slechte mest, is er een naar terugkerend hoestje, is hij toch wel gevoelig voor mok en rotstraal, reageert hij wat slecht op de overgang naar een nieuwe partij hooi…

Veel paarden hebben meerdere van dit soort kleine klachten, die vaak stiekem langzaam steeds iets serieuzer worden. Ze komen iets sneller terug, er komen wat meer dingen naast elkaar voor, het duurt steeds wat langer voor het weg is. En hoewel de klachten nog niet heel ernstig zijn voel je ook dat het eigenlijk niet helemaal gaat zoals het zou moeten.

Herken je dit proces bij je paard? Neem het dan serieus. Het gaat helaas echt niet vanzelf over, hoe graag je dat ook wilt. Sterker nog, als je niks doet, garandeer ik je dat het alleen maar erger wordt. Die lichte kriebels gaan zich ontwikkelen tot ernstige zomereczeem, die slechte mest wordt op den duur diarree, het af en toe terugkerende hoestje wordt chronisch en je paard raakt steeds gevoeliger op zijn luchtwegen.

Ik schrijf dit niet om je bang te maken of als marketingtrucje, maar omdat ik vanuit mijn ervaring wéét dat hoe vroeger je erbij bent, hoe sneller, effectiever en duurzamer het probleem aangepakt kan worden.

Stel je eens voor hoe het zou zijn…

als je paard weer happy is

Eindelijk zit je paard weer lekker in z’n vel. Geen pijntjes, ongemakjes, gewoon lekker en soepel. Hij doet weer af en toe gek, trekt een sprintje en is naar jou toe ook weer een stuk gezelliger. Eindelijk is je paard weer echt paard.

als je paard weer fit is.

Je paard heeft er weer zin in. Hij wil weer graag aan het werk en houdt het ook weer vol. Geen stijve spieren meer, of benauwdheid, hij kan weer lekker soepel en ruim lopen, zoals je dat van hem gewend was.

als jij ’s nachts weer kan slapen

Je paard zit eindelijk lekker in z’n vel. Je kunt het zorgen voor en om je paard eindelijk een beetje loslaten. Hoe beter hij in z’n vel komt te zitten, hoe meer jij kunt ontspannen. Je merkt nu pas goed hoeveel al die zorgen met je deden.

als je samen op pad kunt

Die strandrit waar je altijd van droomde maar niet had gedacht dat je paard het nog zou kunnen? Dat kan nu gewoon. En zelfs de dag na een sprintje over het strand heeft hij geen last van z’n lijf.
Eindelijk kun je samen gaan genieten.

als je paard weer af en toe op gras kan

Je had niet gedacht dat het ooit nog mogelijk was, maar je paard kan met wat beleid en opletten weer af en toe lekker grazen.
Zonder graasmasker, zonder supplement, zonder daarna het bloed aan de muur te schuren of op eieren te lopen.

als je geldt over houdt.

Stel je voor dat je het geld wat je altijd kwijt was aan supplementen, weer een behandeling, nieuwe eczeemdeken of de dierenarts nu in leuke dingen kunt steken. Die cursus, dat custom halster of eindelijk die toffe fotoshoot.

Dit is ook voor jou, met jouw paard, haalbaar?

Laat mij je helpen dat te bereiken.

Wat in jaren ontstaat, los je niet in een paar weken op.
Mijn ervaring is dat je voor het structureel oplossen van een probleem minimaal een aantal maanden moet behandelen. Symptomen verdwijnen meestal wel eerder, maar daarmee is de diepere oorzaak nog niet opgelost.
Daarom werk ik alleen in trajectvorm: meerdere maanden behandeling en begeleiding, helemaal toegespitst op de individuele situatie van jou en jouw paard.
Alles-in-één voor een vast bedrag.

Het behandeltraject bestaatuit de volgende stappen.
Een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek
Invullen van een online intakeformulier
Een uitgebreid eerste consult (minstens 1,5 uur)
Toezenden van de eerste homeopathische middelen en waar nodig aanvullend advies over voeding, manuele therapie, training en/of huisvesting.
Vier vervolgconsulten en tussentijdse updates

Het traject duurt gemiddeld acht tot tien maanden.
In deze periode ben ik beschikbaar voor  praktische en emotionele ondersteuning
en ben ik jouw sparringpartner als het gaat om de gezondheid en het welzijn van jouw paard.
Alle homeopathische middelen zijn inbegrepen.

Jouw investering

Jouw investering in een blij, fit en gezonder paard bestaat niet alleen uit geld. We doen het samen, dus ik vraag ook iets van jou.
Jij bent namelijk degene die de middelen moet geven en mij tijdig van de nodige informatie moet voorzien die nodig is om de behandeling zo goed en vlot mogelijk te laten verlopen.
Het gaat ook niet altijd direct in een stijgende lijn omhoog, je paard kan terugvallen of er kan zich een nieuw incident voordoen waardoor het even stagneert. En het kan zijn dat ik je adviseer dingen in het management van je paard aan te passen.
Het behandeltraject vraagt van jou dus tijd, vertrouwen, doorzettingsvermogen en soms de bereidheid tot veranderen.
Maar ik beloof je dat het dat meer dan waard is.

Jouw financiële investering is € 1249,-

Betaling in termijnen is ook mogelijk. Je betaalt dan drie keer 420,- of vijf keer 255,-.
Dit bedrag is inclusief BTW en exclusief reiskosten voor het eerste consult.

Wat levert het me op?

Een behandeltraject geeft je meer dan alleen vermindering van klachten. Aan het einde van ons traject samen heb jij:

  • een paard wat gezonder en fitter is, met een sterker afweersysteem
  • een paard dat ook mentaal beter in zijn vel zit en stabieler is
  • een paard dat weer de allerbeste versie van zichzelf is

Maar je krijgt niet alleen een paard wat weer in z’n kracht staat, je wordt er zelf ook wijzer van.
Aan het eind van het traject heb jij namelijk veel meer inzicht in welke factoren voor jouw paard belastend zijn en weet je hoe klachten bij jouw paard ontstaan en dus ook hoe je ze kunt voorkomen of oplossen. Door al die nieuwe kennis en tools die je van mij krijgt, kun jij zelf je paard ook in de toekomst gezond houden.

Waarom moet je bij mij zijn?

Kennis en diepgang

Ik heb een erkende opleiding Veterinaire Klassieke Homeopathie gevolgd. Deze vierjarige opleiding geeft mij niet alleen diepgaande kennis over homeopathie, maar ook vakken als gedrag, anatomie en pathologie komen daarin aan bod. Deze opleiding heb ik aangevuld met verschillende cursussen en opleidingen, onder andere op het gebied van voeding, gedrag, hoeven, anatomie en ziekteleer. Hierdoor kan ik je breder bijstaan dan met homeopathie alleen.

Wil je meer weten over mij en mijn achtergrond en visie? Kijk dan hier.

Respect en ondersteuning

We zullen in de behandeling zeer waarschijnlijk tegen klachtonderhoudende factoren aanlopen die jij niet kunt veranderen. Er is bv onrust in de kudde, het voerbeleid op je pensionstal is niet optimaal, of de buurman sproeit gif op zijn aardappelen en dat waait jouw perceel op.

Ik weet hoe frustrerend dat kan zijn. Ik veroordeel je niet, maar ben op die moment juist je klankbord en sparringpartner. Je kunt je verhaal bij me kwijt, en samen zoeken we wat er wél mogelijk is.

Holistische benadering

Mijn behandeling is holistisch, in de breedste betekenis van het woord.
Ik kijk naar het totale plaatje, en dat houdt niet op bij het lichaam alleen. Ik neem ook emotionele, energetische, en historische factoren mee in de behandeling

Een holistische benadering betekent ook dat er soms meerdere ingangen tegelijk benut kunnen worden.
Ik werk daarvoor, waar nodig,
samen met andere behandelaars en adviseer over aanvullende behandelingen. We zijn geen concurrenten, maar vullen elkaar aan.

Misschien heb je nog vragen.

Ik heb hieronder een aantal vragen die regelmatig gesteld worden, op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur me dan gerust een mailtje op mail@francisdalebout.nl , dan beantwoord ik hem graag voor je.

Hoe ziet het behandeltraject er uit?

Elk traject start met een kennismakingsgesprek. Dit is gratis en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek breng ik de klachten van jouw paard in kaart en leg ik je uit hoe ik je kan helpen. In sommige gevallen zal ik je ook aanraden eerst contact op te nemen met een dierenarts om bepaalde zaken uit te sluiten of meer helderheid te krijgen.

Voelen we in dit gesprek beiden dat mijn begeleiding passend is voor jou en je paard? Dan maken we een afspraak voor het eerste consult.
Dit uitgebreide eerste consult duurt minstens 1,5 uur en kan zowel via Zoom als op locatie. Dit hangt van de afstand af maar ook van hoeveel spoed er is om het traject te starten, telefonisch kan het vaak al binnen enkele dagen.

Tevens zal ik je vragen een online intakeformulier in te vullen. Hoe meer informatie over jouw paard ik heb, hoe beter ik het behandelplan kan bepalen en de informatie uit het intakeformulier is de leidraad voor het eerste consult.

Daarna ga ik voor jou aan de slag: ik werk jullie situatie helemaal uit, breng alle factoren in kaart en stel een behandelplan op. Direct hierna stuur ik je de eerste homeopathische middelen op.

Waar nodig ontvang je ook voedingsadvies en als je wilt adviseer ik je welke vorm van bodywork voor jouw paard op dit moment passend is, of geef ik andere tips over hoe jij je paard fysiek of mentaal nog meer kan ondersteunen.

Na dit eerste consulten volgen er nog vier vervolgconsulten, waarin we de voortgang monitoren en je mij natuurlijk al je vragen kunt stellen over de gezondheid van je paard. Na elk consult ontvang je weer nieuwe middelen, voor de volgende stap in de behandeling.

Tussen de consulten in is er steeds een incheckmoment per mail of waar nodig telefonisch. Op die moment hoor ik graag van jou hoe je paard zich ontwikkelt, zodat ik eventueel kan bijsturen en je extra middelen kan sturen.

Gedurende het hele traject ben ik daarnaast voor je beschikbaar voor praktische en emotionele ondersteuning. Je mag mij altijd appen of mailen als er iets aan de hand is met je paard, je je ergens zorgen over maakt, of je op een bepaalde manier vastloopt. Ik denk dan met je mee, en stuur indien nodig wat extra middelen op, of ik luister naar je zorgen en stel je gerust.

Reken voor het gehele traject op ca 8 tot 10 maanden. (dit is een gemiddelde en verschilt per paard en per situatie!). Ook zijn paarden niet persé al klaar met behandelen na het traject, maar dat leg ik je in het adviesgesprek uit.

Gedurende de hele behandeling sta ik tot je beschikking als behandelaar, sparringpartner, en luisterend oor.
Je hoeft het niet meer alleen te doen, ik ben er voor je!

Kom je op locatie?

Mijn agenda staat het helaas niet meer toe om in elk traject ook een locatiebezoek te doen.

Alleen wanneer ik 2 of meer klanten op 1 route kan zetten (of wanneer jij voor meerdere paarden tegelijk een behandeltraject wilt starten), kom ik nog op locatie voor het eerste consult.

In alle andere gevallen doen we het via Zoom of we bellen gewoon.

Ik heb ervaren dat dit ook heel goed werkt om de situatie helder in kaart te krijgen. Ik merk aan klanten vaak dat ze het fijn vinden zich in alle rust te kunnen focussen op het gesprek, in plaats van te worden afgeleid door hun paard, stalgenoten, en andere prikkels uit de omgeving. Dit stukje afstand geeft jou als klant de mogelijkheid de dingen van een afstandje te bekijken, waardoor de informatie die je mij geeft zo compleet mogelijk is.

Daarnaast vraag ik je om foto’s en eventueel een filmpje van je paard en een filmpje als ‘virtule rondleiding’ van de leefomgeving van je paard. Op die manier is het heel goed mogelijk om ‘op afstand’ te behandelen.

Vraagt een behandeling echt om een beoordeling van de situatie op locatie, dan kom ik bij uitzondering en mits de afstand dat toe laat, ook voor 1 klant op locatie.

Mijn reiskosten zijn niet bij de trajectprijs inbegrepen dus die komen er dan nog wel bij.

Vervolgconsulten zijn altijd telefonisch of via Zoom.

Ik heb al van alles geprobeerd, zelfs homeopathie, waarom zou dit wel helpen?

Als je al veel geïnvesteerd hebt in de gezondheid van je paard, maar nog niet het resultaat hebt waar je op gehoopt had, dan snap ik dat je sceptisch bent.

Er zijn heel veel factoren die een rol spelen bij het ontstaan van klachten. Van voeding en huisvesting tot het verleden van je paard en zijn mentale welzijn. Veel van die factoren hebben ook invloed op elkaar. Zo kan een darmklacht in stand gehouden worden doordat je paard mentale belasting uit het verleden nog niet heeft kunnen verwerken. Dan heeft dus alleen focussen op darmgezondheid geen zin, je zult ook dat verleden mee moeten nemen in de behandeling. Of misschien zelfs het feit dat zijn gevoeligheid voor stress of darmklachten erfelijk bepaald is.

En dat is wat ik doe. Ik kijk verder en dieper naar wat er nog meer achter de klachten van jouw paard zit. Alle factoren die bij hebben gedragen aan het ontstaan van zijn klachten neem ik mee in de behandeling en daarmee neem ik die werkelijke oorzaken weg. Ik behandel dus niet alleen ‘de klachten van jouw paard’, ik behandel je hele paard.

En omdat homeopathie ook maar een verzamelnaam is voor alle manieren van homeopathische middelen toepassen, is de ene homeopathie ook de andere niet. Het maakt echt uit welke potenties je gebruikt en op welke manier je die in zet. Ook homeopathisch kun je alleen maar symptoombestrijdend bezig zijn.

Mijn ervaring is dat veel mensen denken dat ze homeopathisch behandeld hebben, maar dat er nogal wat misverstanden bestaan over wat homeopathie nou eigenlijk is. Je paard een homeopathisch zelfhulpmiddel geven is echt iets heel anders dan mijn behandeling, met dus ook heel andere resultaten.

Ik leg daar meer over uit in dit blog en dit artikel, misschien heb je daar iets aan.
En check ook even de pagina Homeopathie in het kort voor nog wat meer uitleg over wat ik doe.

Mijn paard staat in pension dus ik heb niet alles in de hand. Heeft een traject dan wel zin?

Jazeker heeft dat zin!
Natuurlijk gaat een behandeling het vlotst en zijn klachten het snelst verdwenen als je de situatie qua voeding en huisvesting zo optimaal mogelijk kunt maken. Maar het is nu eenmaal realiteit dat we niet allemaal onze paarden aan huis kunnen hebben en het 100% kunnen doen zoals voor ons en ons paard ideaal is. Perfect is het zelden.

Dat betekent niet dat behandelen geen zin heeft.

Het kan wel betekenen dat een behandeling soms wat moeizamer gaat of wat langer duurt. Maar dan heeft behandelen nog altijd zin. Júist zelfs want die factoren die je niet in de hand hebt zullen zonder behandeling het pannetje van je paard alleen maar verder vullen en door te behandelen zorgen we er juist voor dat je paard met dat wat niet optimaal is kan dealen zonder er ziek van te worden.

Ik weet niks van het verleden van mijn paard, kun je dan wel behandelen?

Als je niet alles weet van je paard kun je altijd behandelen op wat je wel weet en ziet en dat is vaak veel meer dan je denkt.

Daarnaast kan ik, door mijn behoorlijk grote kennis van paarden en het feit dat ik inmiddels al ruim 10 jaar paarden behandel, op basis van wat we wél weten, vaak zeer onderbouwde aannames doen over een aantal dingen die we niet zeker weten.

Ook kan ik conclusies trekken uit wat het paard met de behandeling doet en hoe het op de middelen reageert. Door mijn uitgebreide kennis over klassieke homeopathie, weet ik wat  wat er nog (meer) speelt bij je paard en wat nog behandeling nodig heeft.

Kortom, ik heb echt waar nog geen casus gehad waarbij ik niet kon behandelen door gebrek aan informatie.

Mag ik tijdens de behandeling mijn paard zijn reguliere geneesmiddelen nog wel geven of naar een dierenarts?

Jazeker! Het is een groot misverstand dat dat niet zou mogen. Sterker nog, ik raad je altijd aan eerst naar je dierenarts te gaan als er een serieuze acute situatie is of een klacht die nader onderzoek vraagt.

Ook is het af te raden om zomaar te stoppen met medicatie die je paard nodig heeft, dat zal ik dus ook nooit van je vragen.

Wat je wel zult gaan merken is dat je paard in de loop van de behandeling veel minder van die medicatie nodig heeft en niet zelden volledig kan stoppen. Maar dat doen we geleidelijk en alleen als dat ook veilig kan.
Reguliere medicatie en homeopathie kunnen prima naast elkaar dus je hoeft zeker niet te ‘kiezen’ als je dat niet wilt.

Mijn paard staat al onder behandeling van een andere behandelaar, kan ik ook bij jou in het traject?

Ik werk veel samen met dierenartsen, manueel therapeuten, bekappers en veel andere behandelaars.
Verschillende behandelwijzes kunnen elkaar vaak mooi aanvullen en ondersteunen en soms kan het zelfs nodig zijn om een probleem op meerdere fronten tegelijk aan te pakken, wil je tot een oplossing komen. Dit is iets wat gedurende het behandeltraject ook altijd bekeken wordt.

Toch ben ik met sommige behandelmethodes wat terughoudender omdat zowel jij als eigenaar, als veel behandelaars geen zicht hebben op de interactie tussen de andere behandeling en een klassiek homeopathische behandeling. 

Er zijn altijd verschillende manieren om een bepaald probleem aan te pakken, maar als je ze door elkaar gaat inzetten kunnen ze elkaar ook flink in de weg zitten. Ze kunnen elkaar blokkeren of elkaar juist versterken, maar dat versterken is lang niet altijd wat je wilt. Als je te veel doet terwijl je paard dat nog niet aan kan, kan dat flinke verslechtering van de situatie veroorzaken. Als dan onduidelijk is welke behandeling of interactie die verslechtering teweeg bracht, dan wordt het wel heel lastig om te bepalen wat je moet doen om het op te lossen.

Als je tijdens het behandeltraject ook een keer een andere behandelaar wilt laten komen, raad ik je dus altijd aan om dit eerst te overleggen. Ik kan je dan uitleggen wat de meerwaarde kan zijn, maar ook wat de risico's zijn in combinatie met mijn behandeling en of jouw paard daar op dat moment in de behandeling baat bij kan hebben.

Zit je nu al in een volledig behandeltraject bij een complementair en holistisch werkende behandelaar en ben je tevreden over die behandeling? Dan is het beter om eerst dat traject af te ronden en van daar uit te kijken of mijn traject je kan helpen bij de volgende stap.

Twijfel je, geef het dan gewoon aan bij het adviesgesprek, dan kijken we samen naar wat de beste keus is voor jouw paard en in jouw situatie.

Hoe geef ik de middelen? Mijn paard is niet zo makkelijk met het toedienen van middelen.

Ik werk met reukdoses – of zoals mijn klanten zeggen ‘snuifjes’ – wat wil zeggen dat het homeopathische middel is opgelost in alcohol. Omdat alcohol verdampt, neemt het de werkzame stof mee naar het neusslijmvlies, waar het door het lichaam opgenomen wordt. Dat maakt toedienen super makkelijk want je hoeft het flesje met het homeopathische middel dus alleen maar 1 a 2 seconden onder de neus van je paard te houden.

Is mijn paard na het traject ook helemaal beter?

Hoe snel een dier op een behandeling reageert en klachtenvrij kan worden, hangt van veel factoren af, daardoor is daar vooraf geen antwoord op te geven. Vaak kan ik na een paar weken behandelen wel beter een prognose geven.

Bedenk dat een chronische of terugkerende klacht waar je paard al heel lang – soms al jaren – last van heeft, niet in een paar weken opgelost is. De symptomen zullen in veel gevallen al wel vlot verbeteren of zelfs verdwijnen maar daarmee is de onderliggende oorzaak nog niet weg.

Vaak is het dus nodig om zelfs nog wat langer door te gaan met behandelen dan de duur van het traject.

Aan het eind van het traject evalueren we samen hoe ver we gekomen zijn en wat je paard nog nodig heeft.  Dat is het moment dat jij kunt besluiten om te stoppen of door te gaan en uiteraard adviseer ik je daar over. In de praktijk blijkt dat ik mensen tegen die tijd niet meer hoef uit te leggen waarom het soms verstandig is om door te gaan, meestal geven mensen dat zelf al aan. Besluit je door te gaan met behandelen dan werken we vanaf dat moment met losse consulten. Je krijgt dan per consult een factuur, daar zit gewoon weer alles bij in, net als bij het traject en je kunt dan ook per consult besluiten wanneer je wilt stoppen.

Hoe zit het met niet-chronische klachten zoals een blessure? Moet ik dan ook zo’n lang traject in?

Acute klachten kunnen zéker goed behandeld worden met behulp van homeopathie en dan kan het ook echt heel snel werken. Door acute klachten met homeopathie te behandelen kun je zelfs het ontstaan van chronische problemen voorkomen. Het behandelen van acute klachten duurt in de meeste gevallen inderdaad minder lang, hiervoor heb ik een aangepast traject.

Neem bij een acute klacht dus gerust contact op, tijdens het gratis intakegesprek kan ik beoordelen wat voor jouw paard het beste traject is.

Hoe zit dat met erfelijke of chronische klachten die niet meer over gaan?

Natuurlijk kan ook ik geen wonderen verrichten. Er zijn klachten die niet meer ‘omkeerbaar’ zijn.

Maar zelfs in die gevallen is er bijna altijd verbetering mogelijk waardoor de kwaliteit van leven vergroot wordt. Het heeft dus altijd zin om te behandelen, zelfs al is dat alleen nog palliatief.

(En als ook dat niet meer gaat zul je dat ook van mij horen).

Soms kan een behandeltraject nodig zijn om eerst de meest optimale situatie te bereiken, maar soms kan je paard direct in een aangepast palliatief traject. Mocht dat bij jouw paard aan de orde zijn dan leg ik ook die werkwijze uit in het adviesgesprek.

Doe je echt alleen paarden of kan ik met een ander dier ook bij je terecht?

Hoewel ik me qua communicatie op paarden richt, kun je ook nog steeds met andere dieren bij me terecht. Als was het maar omdat mensen met paarden ook andere (huis) dieren hebben.
Homeopathie is universeel en ik ben opgeleid om alle dieren te kunnen behandelen en heb dat de eerste 5 jaar van mijn praktijk ook gedaan. Van papagaaien en leguanen tot varkens en konijnen.
Wel kan het zijn dat ik je tijdens het adviesgesprek toch door ga verwijzen naar een collega van me. Ik ben namelijk niet zomaar gespecialiseerd. Hoe meer verstand je van een dier hebt, hoe beter en vooral vlotter je tot de kern van het probleem kunt komen.
Van sommige dieren - en hun bijbehorende problemen - heb ik nou eenmaal meer verstand dan anderen. Maar je bent ook met een ander dier welkom om een adviesgesprek aan te vragen, dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen.

Hoe werkt de betaling?

Na het kennismakingsgesprek laat je mij weten of je wilt instappen in het behandeltraject. Als je daarvoor kiest, ontvang je van mij de link naar het intakeformulier en hierop kun je zelf aangeven of je in één keer wilt betalen of liever in 3 of in 5 termijnen. Na het eerste consult ontvang je van mij via e-mail de factuur, die je heel gemakkelijk via de knop in het mailtje met iDeal kunt betalen.

Kies je voor termijnen dan ontvang je deze in de opeenvolgende maanden daarna, telkens op dezelfde datum. De termijnen worden dus niet over de looptijd van het traject gespreid.

Ik wil eerst weten of het werkt, kan ik ook eerst maar een deel betalen zodat ik eerder kan stoppen?

Nee, dat kan niet. Nou ja, je kunt natuurlijk stoppen, maar de betaalverplichting blijft dan wel staan. Het traject is een geheel en zorgvuldig op deze manier samengesteld met een rede.

Als leek kun je niet bepalen of iets wel of niet ‘werkt’, zeker niet na 1 of 2 consulten. Sommige paarden gaan gelijk bij het begin van de behandeling al heel duidelijk vooruit, bij andere paarden is de verandering subtieler maar gebeurt er ‘van binnen’ genoeg waardoor ze pas later ineens met sprongen vooruit gaan. Het opstarten kan wat puzzelen vergen of het gaat wat met ups en downs, er zijn allerlei redenen waardoor het niet altijd vanaf het begin een vloeiende stijgende lijn is.

Daarnaast ben jij ook een belangrijke factor in het behandeltraject. Het consequent geven van de middelen en de mogelijkheden die je hebt om de nodige aanpassingen te doen, zijn soms minstens net zo belangrijk voor het verloop van de behandeling. Dat heeft dus ook invloed op het verloop van het behandeltraject en hoe vlot je paard kan verbeteren.

Het traject vraagt dus van jou ook een commitment. Ik geef mezelf voor 100% aan jouw paard en de behandeling, maar jij moet de middelen geven en mij van informatie voorzien dus ik wil dat jij ook voor 100% voor de behandeling kiest. Door er samen voor te kiezen deze periode helemaal all-in te gaan, kan ik mijn werk optimaal doen en jou het beste resultaat bieden binnen die periode.

Nog even in het kort:

Voor een investering van 1249 euro (betaling in termijnen mogelijk) ontvangen je paard en jij
acht tot tien maanden intensieve begeleiding in de vorm van een volledig behandeltraject.
Dit bestaat uit een uitgebreid eerste consult, vier vervolgconsulten, incheckmomenten tussen de consulten door,
en alle homeopathische middelen. Bovendien kun je doorlopend een beroep doen op praktische en emotionele ondersteuning en krijg je antwoord op al je vragen over de gezondheid en het welzijn van je paard.
Gedurende het hele traject ben ik je vraagbaak en sparringpartner.

Aanmelden voor de EHBO cursus


Op dit moment ben ik druk bezig de cursus en het boek te updaten waardoor de cursus en de set even niet verkrijgbaar zijn. 

Door je aan te melden voor de cursus krijg je als eerste bericht zodra de cursus weer beschikbaar is, zodat je verzekerd bent van deelname.
Je betaalt nu nog niks en zit nog nergens aan vast, je krijgt wel voorrang bij de inschrijving. 

Privacyverklaring

Gelukt, je bent aangemeld en kunt straks als eerste meedoen aan de cursus.