DISCLAIMER

 

Wettelijk is vastgelegd dat alleen dierenartsen mogen ‘behandelen’.
Dit houdt in dat ik geen medische diagnose stel en geen diergeneeskundige behandeling toepas. Daar waar op deze website wordt gesproken over ‘de behandeling’, wordt de homeopathische behandeling bedoeld. Deze is gericht op het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van een dier en daarmee niet vergelijkbaar met een behandeling zoals deze wordt uitgevoerd door een dierenarts.
Daar waar op deze website wordt gesproken over lichamelijk onderzoek worden de handelingen bedoeld die nodig zijn om bepaalde eigenschappen van het dier te kunnen vaststellen, zoals bijvoorbeeld of het warm of koud aanvoelt, hoe de spiertonus en huid aanvoelt. Het homeopathisch onderzoek betreft geen medisch onderzoek zoals dat bij een dierenarts wordt uitgevoerd en er wordt aan de hand van de bevindingen geen diagnoses gesteld.

 

Wanneer ik tijdens een bezoek of telefonisch consult verontrustende afwijkingen vast stel zal ik adviseren het dier zo spoedig mogelijk te laten onderzoeken door een dierenarts.
Ook wanneer ik twijfels heb over (de ernst van) de klacht of wanneer het in het belang van de behandeling is, kan het zijn dat ik voor verder onderzoek naar een dierenarts of andere therapeut verwijs.
Het is altijd mogelijk tegelijk met of achteraf na een reguliere behandeling ook homeopathisch te behandelen. Het een sluit het ander niet uit en kan elkaar juist heel goed aanvullen.

 

Het beroep van klassiek homeopaat is een vrij beroep, wat betekent dat iedereen – ongeacht of men hiervoor is opgeleid of niet – klassiek homeopaat voor dieren mag noemen. Alleen klassiek homeopaten die een erkende beroepsopleiding op HBO-niveau hebben gevolgd, kunnen zich aansluiten bij de BKHD. De BKHD houdt toezicht op de kwaliteit van haar leden en stimuleert de verdere ontwikkeling van de homeopathie voor dieren. Homeopaten die aangesloten zijn bij de BKHD werken volgens de Algemene Voorwaarden van de BKHD, die zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van Francis Dalebout.

 

De informatie op deze website is geen vervanging van regulier medisch advies en iedereen met serieuze zorgen omtrent de gezondheid van zijn/haar paard of huisdier wordt aangeraden een dierenarts te raadplegen. De informatie op deze website is voor informatieve/educatieve doeleinden en niet bedoeld om een diagnose te stellen, behandeladvies te geven of op enige andere wijze advies van een erkend zorgverlener te vervangen, zowel regulier als complementair.
Elk gebruik of misbruik van de informatie op deze website is op eigen verantwoording van de lezer. Francis Dalebout is niet verantwoordelijk voor geleden schade als gevolg van het gebruik of misbruik van de informatie op deze website.

Aanmelden voor de EHBO cursus


Op dit moment ben ik druk bezig de cursus en het boek te updaten waardoor de cursus en de set even niet verkrijgbaar zijn. 

Door je aan te melden voor de cursus krijg je als eerste bericht zodra de cursus weer beschikbaar is, zodat je verzekerd bent van deelname.
Je betaalt nu nog niks en zit nog nergens aan vast, je krijgt wel voorrang bij de inschrijving. 

Privacyverklaring

Gelukt, je bent aangemeld en kunt straks als eerste meedoen aan de cursus.