In de media

In de loop der tijd zijn er in verschillende tijdschriften artikelen van mij verschenen. De meest recente staan bovenaan. Klik op de afbeelding om het artikel te lezen.

De grenzen van supplementen

Hooikoorts, pollenallergie, stofallergie, astma…
Veel paarden hebben chronisch last van luchtwegklachten met hoesten, overproductie van slijm en daardoor vaak zelfs benauwdheid. Dat ontstaat nooit van de één op andere dag, meestal gaat daar een periode van steeds duidelijker wordende klachten aan vooraf.

De ene homeopathie is de andere niet.

Ik krijg niet zelden de opmerking “Ik heb wel eens homeopathie geprobeerd maar dat werkte ook niet…”
Ik vind dat zó jammer want als ik door vraag blijkt men die conclusie vaak getrokken te hebben op iets wat soms helemaal geen homeopathie was en al zeker geen klassiek homeopathische behandeling.

Het is nooit ‘zomaar’ tijd voor detoxen.

Sterker nog, het is vaker helemáál geen tijd voor detoxen!

Detoxen is regelmatig de oorzaak dat ik paarden met serieuze klachten in mijn praktijk krijg. Tijdens het eerste consult blijkt dat eigenaren hun paard ‘een kuurtje’ hebben gegeven omdat er sprake was van milde klachten.

Homeoprofylaxe als alternatief voor vaccinaties bij dieren.

Vaccinaties… zeker de afgelopen tijd is er veel over geschreven en gezegd.
Ook bij dieren is het een ‘hot item’, over-vaccinatie is ook bij dieren een belangrijke oorzaak van klachten…

Waarom krijgt je paard klachten.

Het begrip ‘holistisch behandelen’ hebben de meeste mensen wel eens gehoord maar ik merk dat de betekenis van het woord holistisch voor veel mensen toch iets vaags is…

Een paard is geen vluchtdier.

Wat zegt ze nu?

Ja ik weet dat je dit altijd geleerd hebt en dat het overal geschreven wordt, maar er is niet zoiets als een ‘vluchtdier’…

Interview NRC voor de rubriek Verdienen & Uitgeven

‘Ik heb allerlei banen gehad: schoonmaakster, hondentrimster, medewerker van Apenheul.
Maar toen ik in 2009 de opleiding tot dierenhomeopaat ging volgen, viel alles op zijn plek.

Homeopathie voor dieren

Wanneer ik mij voorstel als homeopaat voor dieren, krijg ik niet zelden de opmerking ‘voor dieren; ik wist niet dat dat ook kon’. Zelfs mensen die voor zichzelf regelmatig homeopathie gebruiken, realiseren zich heel vaak niet dat het ook voor hun huisdier ingezet kan worden en zijn vaak verrast over het idee dat dat ook een optie is.

Emoties bij dieren… wat vinden we daar van en wat doen we er mee?

Onlangs kwam er op mijn tijdlijn op Facebook een kleine ‘discussie’ op gang over een artikel waarin de interviewer stelde dat we ’terughoudend moeten zijn’ om het rouwen van dieren te vergelijken met menselijke rouw.

Dan rijst bij mij direct de vraag ‘Waarom!?’ 

Door in te schrijven voor de VIP-lijst ga je akkoord met mijn privacyverklaring. Uiteraard ga ik zorgvuldig met je gegevens om.

Aanmelden voor de EHBO cursus


Op dit moment ben ik druk bezig de cursus en het boek te updaten waardoor de cursus en de set even niet verkrijgbaar zijn. 

Door je aan te melden voor de cursus krijg je als eerste bericht zodra de cursus weer beschikbaar is, zodat je verzekerd bent van deelname.
Je betaalt nu nog niks en zit nog nergens aan vast, je krijgt wel voorrang bij de inschrijving. 

Privacyverklaring

Gelukt, je bent aangemeld en kunt straks als eerste meedoen aan de cursus.

VAKANTIE

Van 1 t/m 23 juni is de praktijk gesloten en geniet ik even van m'n eigen paardjes, ga ik lekker wat lezen, meubeltjes pimpen en toeristje spelen in eigen land. Met andere woorden: ik heb vakantie. 
Heb je een vraag of wil je een adviesgesprek inplannen, mail me gerust, ik beantwoord je mail zo snel mogelijk na m'n vakantie. 

En als je vast het magazine aanvraagt, dan heb je al heel veel uitleg kunnen lezen en zijn misschien zelfs al een paar van je vragen beantwoord. 

De mail met de link naar het magazine komt zo snel mogelijk in je mailbox.