In de media

In de loop der tijd zijn er in verschillende tijdschriften artikelen van mij verschenen. De meest recente staan bovenaan. Klik op de afbeelding om het artikel te lezen.

Van soeppan tot vuurwerk

Naar aanleiding van een telefonisch interview verscheen er een artikel over mij in het Ezelmagazine. Met uitleg over het pannetje en waarom het ondersteunen van vuurwerkangst belangrijk is, ook op lange termijn.
Het is de allerlaatste uitgave maar je kunt ze allemaal nog nabestellen als je snel bent.

De grenzen van supplementen

Hooikoorts, pollenallergie, stofallergie, astma…
Veel paarden hebben chronisch last van luchtwegklachten met hoesten, overproductie van slijm en daardoor vaak zelfs benauwdheid. Dat ontstaat nooit van de één op andere dag, meestal gaat daar een periode van steeds duidelijker wordende klachten aan vooraf.

De ene homeopathie is de andere niet.

Ik krijg niet zelden de opmerking “Ik heb wel eens homeopathie geprobeerd maar dat werkte ook niet…”
Ik vind dat zó jammer want als ik door vraag blijkt men die conclusie vaak getrokken te hebben op iets wat soms helemaal geen homeopathie was en al zeker geen klassiek homeopathische behandeling.

Het is nooit ‘zomaar’ tijd voor detoxen.

Sterker nog, het is vaker helemáál geen tijd voor detoxen!

Detoxen is regelmatig de oorzaak dat ik paarden met serieuze klachten in mijn praktijk krijg. Tijdens het eerste consult blijkt dat eigenaren hun paard ‘een kuurtje’ hebben gegeven omdat er sprake was van milde klachten.

Homeoprofylaxe als alternatief voor vaccinaties bij dieren.

Vaccinaties… zeker de afgelopen tijd is er veel over geschreven en gezegd.
Ook bij dieren is het een ‘hot item’, over-vaccinatie is ook bij dieren een belangrijke oorzaak van klachten…

Waarom krijgt je paard klachten.

Het begrip ‘holistisch behandelen’ hebben de meeste mensen wel eens gehoord maar ik merk dat de betekenis van het woord holistisch voor veel mensen toch iets vaags is…

Een paard is geen vluchtdier.

Wat zegt ze nu?

Ja ik weet dat je dit altijd geleerd hebt en dat het overal geschreven wordt, maar er is niet zoiets als een ‘vluchtdier’…

Interview NRC voor de rubriek Verdienen & Uitgeven

‘Ik heb allerlei banen gehad: schoonmaakster, hondentrimster, medewerker van Apenheul.
Maar toen ik in 2009 de opleiding tot dierenhomeopaat ging volgen, viel alles op zijn plek.

Homeopathie voor dieren

Wanneer ik mij voorstel als homeopaat voor dieren, krijg ik niet zelden de opmerking ‘voor dieren; ik wist niet dat dat ook kon’. Zelfs mensen die voor zichzelf regelmatig homeopathie gebruiken, realiseren zich heel vaak niet dat het ook voor hun huisdier ingezet kan worden en zijn vaak verrast over het idee dat dat ook een optie is.

Emoties bij dieren… wat vinden we daar van en wat doen we er mee?

Onlangs kwam er op mijn tijdlijn op Facebook een kleine ‘discussie’ op gang over een artikel waarin de interviewer stelde dat we ’terughoudend moeten zijn’ om het rouwen van dieren te vergelijken met menselijke rouw.

Dan rijst bij mij direct de vraag ‘Waarom!?’ 

Door in te schrijven voor de VIP-lijst ga je akkoord met mijn privacyverklaring. Uiteraard ga ik zorgvuldig met je gegevens om.